Om Taastrup krisecenter

favicon-stoette-forsorg (1)

Rammer og omgivelser

LATA Krisecenter er et tilbud til kvinder, der er/har været udsat for negativ social kontrol, stalking, vold eller trusler om vold af en fysisk, psykisk, seksuel, økonomisk samt materiel karakter. Krisecenteret er et midlertidigt tilbud for kvinder, der har været udsat for vold eller trusler om vold i deres nære relationer jf. servicelovens § 109.

RAMMER OG OMGIVELSER

LATA Krisecenter Taastrup er centralt beliggende tæt ved offentlige transportmuligheder og i gåafstand til indkøb, caféer og shoppemuligheder.

Krisecentret ligger i et roligt villakvarter og består af et hovedhus med et tilhørende anneks. I hovedhuset er der plads til fem beboere. Der er et fælles køkken og to badeværelser med toilet og bad. Der er en fællesstue med TV og spisebord. Personalet har kontor i hovedhuset ved siden af fællesstuen, og kontoret er nemt tilgængeligt for alle beboerne. Herudover har personalet mødelokaler i kælderen, hvor der også findes et samtalerum og vaskefaciliteter til beboerne.

I annekset er der plads til én beboer. Der er fælles stue med TV, køkken og badeværelse med toilet, bad og vaskefaciliteter. I både annekset og hovedhuset er der internetadgang og Wi-Fi. Der er mulighed for at låne bærbar PC efter behov – det skal blot aftales med personalet.

Udenfor er der en hyggelig og afskærmet have. I haven er der mulighed for at plukke bær, rabarber, kirsebær, pærer og urter. Der er en stor terrasse med et loungesæt og bord til at spise udenfor om sommeren. Der er en grill, som er mulig at benytte om sommeren til fælles spisning.

LATA Krisecenter Taastrup har plads til seks beboere uden børn og er ikke tilgængelig for gangbesværede eller kørestolsbrugere.