Hverdagen på Taastrup krisecenter

favicon-stoette-forsorg (1)

Hverdagen

Personalet afholder overlap hver morgen kl. 07.45-08.00 mellem nattevagt og dagspersonale. Herefter er der morgenkaffe og brød, som bliver bagt af personalet hver anden dag. Om morgenen kan du tale med personalet og tilrettelægge, om der er noget, du har brug for hjælp til i løbet af dagen

Dagen er ellers til fri disposition, men ofte har den enkelte kvinde behov for – sammen med sin kontaktperson – at få hjælp til at få klaret nogle praktiske ting.

Derudover er der en klar forventning om, at man sikrer, at ens eget værelse holdes rent, samt at man indgår i samarbejde med personale og med de andre beboere om at holde fællesarealerne, køkken og badeværelser rene.

Der arrangeres også fællesudflugter/ture ud af huset.

Aftenerne er præget af ro, hvor man kan deltage i sociale arrangementer i huset.

Husmøde

Hver torsdag kl. 17.00 afholdes der husmøde.

Her skal der laves ugeplan for den kommende uge, herunder madlavning, fordeling af rengøringsopgaver og sociale arrangementer

Det er i dette forum, at vi forventer, at beboerne kommer med forslag og tilkendegivelser omkring, hvordan deres hverdag er, samt forslag til forandringer.

Det vil også være på husmødet, at meddelelser fra personalet vil blive kommunikeret ud til den samlede beboergruppe.

Efter husmøde er der fælles spisning. Som beboer kan man stå for fælles spisning eller lave mad i samarbejde med personalet. Den sidste torsdag i måneden vil personalet stå for maden, hvis ingen beboer melder sig.

Aktiviteter

LATA Krisecenter Taastrup tilbyder forskellige aktiviteter, der kan være med til at øge beboernes fysiske, psykiske og social velvære i fællesskab.

Vi har tiltænkt, at der på krisecenteret skal være forskellige aktiviteter i huset som:

  • Walk and talk
  • Gåture
  • Krea aktiviteter (smykker, maling og sæson bestemte aktiviteter)
  • Fællesspisning
  • Filmaftener

Det skaber adspredelse, sjov og giver vores beboere et tiltrængt break.

Vi arrangerer ture ud af huset. Det kan være alt fra:

  • Museer
  • Kanalrundfart
  • Strand og skovture

Dette gøres for, at vores beboere kan socialisere sig og omgås andre, da vi på denne måde kan sikre, at beboerne ikke isolerer sig.

Alle beboere tilbydes eget ugeskema, hvori der indgår individuelle samtaler sat i struktur.